Columbia Popayan
În căutarea unei cafele remarcabile, pur și simplu nu poți ocoli Columbia. Reputația calității a Columbiei provine din munca grea și solul excelent. O caracteristică topografică unică intră, de asemenea, în joc atunci când vorbim despre diferitele fațete ale cafelei columbiene: cele trei cordillere ale lanțului muntos Anzi. Între și în interiorul lanțurilor muntoase se formează mai multe microclimate. Spre sudul Columbiei, cele trei cordiliere își găsesc drumul înapoi pentru a deveni un singur lanț muntos, creând un nod.
Cu puțin timp înainte de nod se află orașul Popayán. Este, de asemenea, capitala statului Cauca și este numit "Ciudad Blanca" - orașul alb - datorită arhitecturii sale coloniale, cu o mulțime de clădiri albe în centrul orașului. La est, Podișul Popayán se învecinează cu Huila. Cafelele din zona Popayán sunt cultivate în cea mai mare parte în ferme mici, variind de la 5 la 10 ha. Cafeaua lor este adusă la stațiile de procesare, unde loturile mici sunt adăugate pentru a deveni mai mari.
Această cafea spălată este o selecție L + B numită Las Guzmanias. Specific cafelele de la Popayán, vine cu note puternice de fructe de pădure care creează un profil special de ceașcă utilizat în multe feluri. De asemenea, se mândrește cu arome dulci de caramel, măr verde și caramel, împreună cu un corp suculent.