Regiune | Luya |
Procesare | Spalata |
Altitude | 1700-2000 m |
Varietal | Catimor, typica, pache |
Producator | Guadalupe Paicic Kessia Malu |
Origine | Peru |
Durata de livrare: Livrare 1-3 zile lucratoare
Peru Guadalupe Paicic
Score SCA: 84.5
Kessia este o studentă care ajută producătorii din provincia Luya (Luya este situat în partea de sud-vest a departamentului Amazonas) pentru a aduna și livra cafeaua la depozitul Falcon. Părinții ei dețin o mică suprafață de teren pe care au crescut cafea din 2007. Kessia intenționează să preia activitățile operaționale și agronomice ale fermei după ce își termină studiile. Soiurile plantate în fermă sunt catimor, typica, pache și bourbon. Culegătorii vor recolta cireșele, apoi le vor muta în rezervorul de apă pentru a îndepărta orice defecte. Cireașa este după depulpată și pusă la fermentat în pungi de plastic timp de 28-36 ore. După aceea, boabele în pergament sunt mutate pe terase uscate timp de 12-15 zile înainte de transferul la depozit.
Alături de Honduras, Peru a fost istoric considerată ca producatoare de cafea de origine latino-americană de calitate neremarcabilă și adesea nesigură. Acestă reputație și reducerea de preț aferentă sunt rezultatele lanțurilor de aprovizionare axate pe volume mari bazat pe o calitate agregată, construit pentru a servi prăjitorii care caută valoare materială, în detrimentul unei cafele remarcabile.
Credem că Peru are potențialul de a egala, în ce privește calitatea, cu oricare dintre omologii săi din latină America. Altitudinea Anzilor combinată cu soluri vulcanice bogate și precipitațiile tropicale spune că Peru are topografia și climatul ideal pentru producerea de cafea Arabica de înaltă calitate. A fost identificată problema din prelucrarea post-recoltare. Fermierii au fost instruiți foarte puțin sper deloc cu privire la chimia și precizia necesare pentru a maximiza calitatea cafelelor lor.