COACAZE, CARAMEL, TOFFEE
SCA Score : 86| Regiune | Nyeri |
| Procesare | Spalata |
| Altitude | 1770m |
| Varietal | Batian, SL28, SL34, Ruiru 11 |
| Producator | Karindundu |
| Origine | Kenya |
Durata de livrare: Livrare 1-3 zile lucratoare
Kenya Nyeri Karindundu
Fabrica Karindundu este situată în regiunea joasă a Muntelui Kenya, la 1 km de orașul Karatina din districtul Nyeri, Kenya. Există un total de 513 membri activi (349 bărbați, 164 femei) care contribuie la producția anuală, fiecare având în medie 300 de arbori de cafea și 0,5 acri (aproximativ 0,2 hectare) de teren.
Fermierii cultivă, de asemenea, macadamia, banane, porumb și fasole în apropierea cafelei. După recoltarea cireșelor coapte, fermierii le livrează la Karindundu, unde acestea trec printr-un proces tradițional de spălare (washed). Cafeaua este decorticată (de-pulpată), fermentată peste noapte, spălată, iar apoi așezată pe paturi înălțate unde se usucă până la un nivel stabil de umiditate.
Karindundu sprijină fermierii contribuitori oferind consultanță privind utilizarea gunoiului de grajd, tăierea (pruning) și aplicarea îngrășămintelor. De asemenea, ei mențin o parcelă demonstrativă unde aceste metode pot fi văzute și înțelese mai bine.
Cafeaua din Kenya este, de obicei, trasabilă până la nivelul fabricii sau al stației de procesare: Majoritatea fermierilor dețin între 1/8 și 1/4 dintr-un hectar și adesea cultivă și alte produse în afară de cafea, ceea ce înseamnă că se bazează pe o unitate centrală de procesare pentru vânzarea și prelucrarea cafelei lor.
Producătorii livrează cireșele la fabrică, unde cooperativa va sorta, cântări și emite plata pentru livrare. Cafeaua este apoi amestecată cu restul livrărilor din ziua respectivă și trece la procesare. Din cauza acestui sistem, care servește sute, până la mii de mici fermieri pe fabrică, trasabilitatea este limitată până la nivelul producătorilor individuali din care sunt alcătuite loturile de cafea.