FRUCTE DE PADURE, TOFFEE, PAPAYA
SCA Score : 84| Varietal | Colombia |
| Regiune | Cauca |
| Altitudine | 1400-2000m |
| Procesare | Spalata |
| Producator/Ferma | ASMUCAFE |
| Origine | Colombia |
În căutarea unei cafele remarcabile, pur și simplu nu poți ocoli Columbia. Reputația calității a Columbiei provine din munca grea și solul excelent. O caracteristică topografică unică intră, de asemenea, în joc atunci când vorbim despre diferitele fațete ale cafelei columbiene: cele trei cordillere ale lanțului muntos Anzi. Mai multe microclimate se formează între și în interiorul lanțurilor muntoase, rezultând condiții excepționale pentru producția de cafea de înaltă calitate.
ASMUCAFE înseamnă Asociación de Mujeres Agropecuarias de Uribe (Asociația Femeilor Agricultoare din Uribe), o organizație de femei fermiere și proprietare de terenuri din El Tambo, o municipalitate din departamentul Cauca.
Misiunea femeilor ca asociație este să îmbunătățească calitatea vieții familiilor lor prin cultivarea cafelei și să contribuie pozitiv la comunitatea lor prin colaborare, împărțirea resurselor, cunoștințelor și sprijinului.
Ele afirmă: "Munca noastră este determinată de valorile noastre, precum responsabilitatea, onestitatea, angajamentul, respectul, solidaritatea și competitivitatea."
Cafelei i se adaugă o primă de preț specială, care este folosită pentru proiecte menite să sprijine împuternicirea femeilor (female empowerment) în cadrul asociației.
Toată cafeaua, care este de varietatea Castillo sau Colombia, este culeasă când cireașa este violet (Castillo) sau roșu aprins (Colombia) și trece printr-un proces de fermentare „dublă” oarecum neobișnuit, așa cum îl descriu femeile:
În primul rând, cireșele sunt lăsate în buncărele de încărcare timp de 14 ore.
Apoi, sunt decorticate (depulpate) după-amiaza și seara și introduse în rezervoare tradiționale deschise de fermentare pentru încă 10 ore.
În final, sunt spălate de trei până la patru ori înainte de a fi uscate fie în uscătoare parabolice, fie la soare, timp de 8-12 zile.