Score SCA: 86
| Regiune | Yirgacheffe |
| Procesare | Naturala |
| Altitude | 2200-2300 m |
| Varietal | Heirloom |
| Producator | Mengeche Derso |
| Origine | Etiopia |
Durata de livrare: Livrare 1-3 zile lucratoare
Etiopia Yirgacheffe Mengeche Derso
Etiopia este considerată leagănul cafelei și renumită pentru faptul că aici se afla pădurea din regiunea Kaffa, unde cafeaua Arabica a crescut sălbatic.
Regiunea de cafea Yirgacheffe din Etiopia este una dintre cele mai renumite regiuni pentru cafeaua de specialitate în general. Altitudinile mari și istoria îndelungată a cultivării cafelei în această zonă fac din Yirgacheffe o regiune unică de producție, cu un profil distinct de ceașcă. Cafelele de aici sunt cunoscute pentru notele florale și aciditatea citrică. În zilele noastre, țara prezintă o structură tipică a "micilor fermieri". Acest lucru înseamnă că un număr mare de fermieri cu un randament de producție de obicei mic ce își transportă cireșele și le duc la stațiile centrale de procesare, mai degrabă decât să-și proceseze cafeaua cu propriile utilaje.
Domnul Mengeche Derso deține și operează 15 hectare de teren în regiunea muntoasă a Zonei Gedeo, situată în Regiunea de Sud a Etiopiei. Această regiune, și Zona Gedeo în special, este renumită pentru producția de cafea Yirgachefe de înaltă calitate.
La 62 de ani, Domnul Mengeche aduce cu sine 62 de ani de experiență agricolă în zonă. Dăruirea sa pentru producerea de cafea de cea mai bună calitate i-a adus recunoaștere din partea organizațiilor guvernamentale. Domnul Mengeche are 12 copii. Împreună cu patru dintre copiii săi, lucrează activ la ferma de cafea. Ei folosesc îngrășăminte naturale, cum ar fi gunoiul de grajd și resturile de plante, pentru a îmbogăți solul. Ferma sa, situată la 2300 de metri deasupra nivelului mării, este una dintre multele din zonă cunoscute pentru producerea de cafea premium.