Varietal | Bourbon, Caturra, Typica, Catuai |
Regiune | Huehuetenango |
Procesare | Spalata |
Producator/Farm | Las Amapolas |
Origine | Guatemala |
Durata de livrare: Livrare 1-3 zile lucratoare
Guatemala este o țară fascinantă, cu culturi indigene bogate și habitate naturale uimitoare. Cele mai izbitoare caracteristici ale peisajului său sunt cei 37 de vulcani, câțiva dintre ei fiind încă activi. Acești vulcani nu sunt doar atractivi pentru călători, ci alcătuiesc personajele distincte care se găsesc în cafelele din Guatemala.
Situat în nord-vest, la granița cu Mexicul, Huehuetenango a devenit una dintre cele mai cunoscute zone de cultivare a cafelei din țară. Numele "Huehuetenango" provine din limba istorică aztecă Nahuatl și se traduce prin "locul strămoșilor". Altitudinea în această zonă ajunge de la 300 la 3.850 de metri, creând condiții ideale de microclimat pentru cultivarea cafelei. Cu toate acestea, această cafea este cultivată numai pe pantele montane cuprinse între 1.350 și 2.000 de metri, clasificând această cafea ca “strictly hard bean” (SHB). Datorită altitudinii mari, aceste boabe cresc mai lent decât de obicei și dezvoltă o densitate mai mare, construind un miez foarte dur. Acest lucru este favorizat prin expunerea intensă la soare în timpul zilei, în timp ce vânturile reci și umede răcesc zona noaptea. Împreună cu o densitate mai mare vine o abundență complexă de arome citrice și fructuoase care permit cafelei din Huehuetenango să se claseze ca una dintre cele mai bune cafele gourmet din lume.