Varietal | Castillo |
Regiune | Anserma, Caldas |
Procesare | Natural |
Altitude | 1900m |
Producator/Farm | Guapacha |
Origine | Columbia |
Durata de livrare: Livrare 1-3 zile lucratoare
Columbia Anserma Guapacha
Anserma este situat în zona de vest a departamentului Caldas. Este un centru agricol unde se remarcă cultivarea cafelei. Cooperativa a început să funcționeze în 1967. Au cunostinte și experiență în comercializarea cafelei și sprijinul Federației Naționale a Cafelei Producătorii din Columbia și Comitetul departamental al cultivatorilor de cafea din Caldas. Acesta operează în municipiile: Anserma, Risaralda, San José, Belalcázar și Viterbo. Scopul său principal este comercializarea cafelei și a altor produse agricole care urmărește promovarea și îmbunătățirea economiei, condiţiilor sociale, tehnice şi culturale ale asociaţilor, atâta timp cât acestea sunt legate de cele agricole activitate şi mai ales la producţia de cafea în toate domeniile acesteia.
Cooperativa are 2.083 de asociati cultivatori de cafea care cultivă cafea de calitate excelentă cu dăruire și pasiune. Printre cafea ei cultiva, de asemenea, culturi precum trestia de zahăr și bananele pentru a le vinde pentru venituri. Cooperativa cu noul General Manager Luis Miguel a căutat să îmbrățișeze tehnologia și să se orienteze către producția de cafea de specialitate. Au construit zone cu temperatură controlată în depozit pentru îngrijirea microloturii producătorii livrează.
Cooperativa a investit într-o cutie Nuna Coffee de uscare cafea care poate regla temperatura și umiditatea pentru a usca cafeaua. Au acum o moară de spalare unde pot primi o cireșele și procesa de la producătorii locali. Cafeaua este livrată și este apoi sortată cu un nou sortator de culoare pentru cireșe, care poate filtra 16 tone pe oră. De aici cafeaua este atunci în coșuri să se odihnească timp de 10 - 12 ore.
Cafeaua este apoi dusă la un siloz unde încep să-l usuce încet, fără să miște cafeaua. Odată ce umiditatea este redusă atunci încep să mute cafeaua în siloz. În total, este nevoie de aproximativ 100 de ore pentru a usca cafeaua de la început până la sfârșit finalizarea. Cafeaua este apoi ambalată în grain pro și pregătită de export.