Regiune |
West Sumatra |
Procesare |
Naturala |
Altitude | 1300-1600m |
Varietal |
S Lini & Caturra |
Producator | Camintoran Cooperative |
Origine |
Indonezia |
Durata de livrare: 1-3 zile lucratoare
Indonezia Sumatra Kerinci Valley
Cultivarea cafelei în Indonezia datează de la sfârșitul anilor 1600 până în perioada colonială olandeză și de atunci a jucat un rol esențial în creșterea acesteia. Astăzi, peste 300 de ani mai târziu, Indonezia se numără printre cei mai mari producători de cafea din lume, cultivând atât Arabica, cât și Robusta. Marea majoritate a cafelei este cultivată de micii fermieri, cu rareori mai mult de 2 hectare de teren. Indonezia este formată din aproximativ 18.000 de insule, dintre care zece insule majore au apărut ca regiuni producătoare de cafea.
Cea mai vestică insulă a Sumatrei este străbătută de ecuator, oferind peisaje de o frumusețe fără egal și o viață sălbatică atât de spectaculoasă pe cât îți poți imagina. Această cafea specială provine din centrul Sumatrei, mai precis din regiunea din jurul Parcului Național Kerinci Seblat. Zona găzduiește o pădure tropicală luxuriantă și una dintre ultimele cetăți ale tigrului de Sumatra. Muntele Kerinci, cel mai înalt vulcan al țării, cu o altitudine de 3.800 de metri, domină peisajul. Înconjurând muntele, fermele mici din munții Kerinci beneficiază de altitudini mari și sol vulcanic fertil. Este cazul fermierilor din Cooperativa Camintoran, grup de producători cu 162 de membri.
Acest micro-lot special de soiuri S-Lini și Caturra a fost produs de fermierii veniți din satele Palompek, Solok și Bengkolan Dua.