Varietal | Bourbon, Caturra, Typica, Catuai |
Regiune | Montecillos |
Procesare | Spalata |
Producator/Farm | Cooperativa COMSA |
Origine | Honduras |
Durata de livrare: Livrare 1-3 zile lucratoare
Honduras poate este de dimensiuni mici, dar are multe de oferit. În ciuda provocărilor precum rata ridicată a sărăciei, imigrația și rugina frunzelor de cafea, scena cafelei din țară rămâne puternică, poziționându-se ca cel mai mare producător de cafea din America Centrală. Montecillos este una dintre cele șase regiuni producătoare oficiale de cafea din Honduras și, fără îndoială, una foarte specială. Situat de-a lungul graniței cu Salvador, în sud-vestul țării, Montecillos are condiții meteorologice ideale și altitudini mari pentru creșterea cafelei de specialitate. Ca urmare a calității acestei regiuni, Montecillos a câștigat recunoaștere la nivel mondial și găzduiește prima denumire de origine din Honduras: Café de Marcala.
Această selecție provine de la Cooperativa COMSA, situată în cartierul Marcala, La Paz. Cooperativa a fost fondată în 2000 de 45 de fermieri orientați spre comunitate. La acea vreme, fermierii sufereau de prețuri scăzute ale cafelei, ceea ce făcea neprofitabilă recoltarea cafelei. Cu toate acestea, fermierii COMSA și-au unit forțele pentru a accesa piețele de specialitate și a-și reconstrui mijloacele de trai. Astăzi, cooperativa este lider în producția de cafea organică, deservind peste 1.200 de membri. Oferind instruire axată pe agricultura ecologică și diversificarea fermelor, o școală pentru copiii lor, sprijin pentru infrastructura de procesare și multe altele, cooperativa aduce beneficii membrilor săi fermieri și comunității în ansamblu.