PLACINTA DOVLEAC, IERBURI AROMATICE, GEM PRUME
SCA Score : 85Varietal | Catuai,caturra |
Regiune | Quiche |
Procesare | Spalata |
Producator/Farm | San Francisco Cotzal |
Origine | Guatemala |
Durata de livrare: Livrare 1-3 zile lucratoare
Guatemala este o țară fascinantă, cu culturi indigene bogate și habitate naturale uimitoare. Cele mai izbitoare caracteristici ale peisajului său sunt cei 37 de vulcani, câțiva dintre ei fiind încă activi. Acești vulcani nu sunt doar atractivi pentru călători, ci alcătuiesc personajele distincte care se găsesc în cafelele din Guatemala.
Pedro și Enrique Brol dețin și operează Finca San Francisco Cotzal în Triangulo Ixil, Quiche. Ferma lor de 2.200 de hectare are o serie de microclimate individuale. Altitudinea medie a fermei este de 1.400 de metri deasupra nivelului mării, unde zilele calde și nopțile răcoroase creează condițiile ideale pentru cultivarea cireșelor dulci și dense.
Întreaga fermă are 2.200 de hectare. Familia Brol cultivă o varietate de soiuri de cafea, inclusiv Catuai, Castillo, Marsellesa, Lempira și Bourbon. Cafeaua este cultivată pe 1.000 de hectare, iar restul de 1.200 de hectare sunt dedicate rezervațiilor forestiere.
Cireșele roșii și coapte sunt recoltate și procesate în fermă. Cireșele sunt depulpate pe un depulpator clasic și apoi fermentate în apă timp de 24 până la 35 de ore, în funcție de temperatura ambiantă. După fermentare, pergamentul este spălat în apă curată și așezat la uscat pe paturi înălțate și terase. Când vremea nu este favorabilă, pergamentul este uscat în uscătoare mecanice. Pergamentul este greblat frecvent pentru a asigura o uscare uniformă. Uscarea pergamentului durează aproximativ 10 până la 12 zile.