Regiune | Valle Central |
Procesare | Spalata |
Altitude | 1350-1600m |
Varietal | Bourbon, Jackson, Mibrizi și varietăți SL |
Producator | Flor de Itabo |
Origine | Costa Rica |
Costa Rica Valle Central Flor de Itabo
Originea faimei cafelei din Costa Rica este Valea Centrală. Situată în inima acestei bijuterii latino-americane, Valea Centrală este cea mai populată regiune, cu capitala San José la est. Două lanțuri muntoase verzi mărginesc valea, creând un microclimat unic cu condiții excepționale pentru cultivarea cafelei. Cei patru vulcani majori din zonă, și anume Poás, Barva, Irazú și Turrialba, oferă un sol fertil, contribuind cu o hrană valoroasă pentru vegetația locală. Drept urmare, zona Văii Centrale strălucește cu un amestec verde de terenuri agricole și parcuri naționale.
Întrucât regiunea cafelei se află la o altitudine între 1.350 și 1.600 de metri, sunt date condițiile de creștere a boabelor strict tari (SHB). Boabele de cafea cultivate peste 1.350 de metri sunt clasificate SHB și cresc mai lent decât la altitudini mai joase. Creșterea lentă lasă mai mult timp pentru a construi un bob mai puternic, mai tare, ceea ce duce la arome și aciditate mai intense.
Cafeaua Flor de Itabo din Valea Centrală descrie o selecție unică SHB, aleasă cu grijă din această zonă extraordinară. Suntem mândri să vă oferim această cafea regională care vă permite să explorați pantele luxuriante ale Văii Centrale din Costa Rica.