Regiune |
South |
Procesare |
Spalata |
Altitude |
1600m |
Varietal |
Bourbon, Kent |
Producator |
Cooperative AMCOS |
Origine |
Tanzania |
Durata de livrare: 1-3 zile lucratoare
Tanzania South Nyota Kusini
Tanzania uimește cu un amestec amplu de faună sălbatică, abundență culturală. Astăzi, aproximativ 38% din teritoriul țării sunt parcuri naționale oficiale sau zone în conservare. Adăugați la asta o coastă spectaculoasă și vârful înzăpezit al Kilimanjaro în nord. În mijlocul acestei diversități, unele dintre cele mai bune cafele africane cu gusturi complexe se găsesc aici. Producția de cafea Arabica din Tanzania se găsește în cea mai mare parte în jurul Kilimanjaro-ului, în nord și în munții sudici din Mbeya.
Regiunea Mbeya din sud-vest este cunoscută pentru solurile sale fertile, rezultând în cafea de înaltă clasă, cacao, ceai și condimente. Fiind o zonă destul de îndepărtată și nedezvoltată, Mbeya are o caracteristică unică. Aici, cafeaua este cultivată pe platouri înalte, în loc de pante abrupte. Fermierii din această regiune au intens soare în timpul verii, dar și ploi abundente în timpul iernii.
Acești fermieri cultivă de obicei în jur de 2 hectare de cafea și cultivă porumb și soia pentru propriile nevoi. Producția de cafea este încă muncă manuală, asigurându-se că doar cireșele cele mai coapte sunt culese manual. Fermierii livrează apoi cireșele către așa-numitele „Unități Centrale de Depulpare” (CPU), mici stații de spălare deținute și operate de 10-80 de fermieri din cooperativa AMCOS respectivă. Cooperativele primesc instruire regulată în agronomie, cu accent pe îmbunătățirea cafelei și procesare calitate. Nyota Kusini este marca specială pentru cafeaua din South Mbeya, această selecție este fără îndoială o cafea lucrată manual în care munca grea se reflectă într-o ceașcă fină cu
note intense.