Transportul este gratuit pentru comenzi ce depasesc 200 lei

Garage Cafe Etiopia Guji Hambella

Garage Cafe
55,00 Lei
PIERSICĂ, IASOMIE, TOFFEE, PRALINE
Score SCA: 85
 
Regiune Guji
Procesare Naturala
Altitude 1850-2150 m
Varietal Heirloom
Producator Asgori washing station
Origine Etiopia
Cantitate:
Modalitate De Preparare:
In stoc

Durata de livrare: Livrare 1-3 zile lucratoare

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: C30-9572-6140-6316-5095-4063 Ai nevoie de ajutor? +40728037270
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere

Etiopia Guji Hambella
Etiopia este considerată leagănul cafelei și renumită pentru faptul că aici se afla pădurea din regiunea Kaffa, unde cafeaua Arabica a crescut sălbatic. Guji-Hambela, situată în Regiunea Oromia din Etiopia, se mândrește cu un peisaj captivant, definit de topografia sa accidentată și de văile fertile. Acoperind aproximativ 1.200 de kilometri pătrați, este casa a aproximativ 70.000 de locuitori, predominant Oromo. Regiunea face parte din Ecoregiunea Munților Bale, care este recunoscută pentru biodiversitatea și valoarea sa de conservare. Aici, cafeaua nu este doar o marfă; este profund împletită cu țesutul cultural al comunității. Ceremoniile unice de cafea și muzica tradițională ale regiunii reflectă bogata sa moștenire, făcând-o un punct focal al expresiei culturale și al mândriei.

Fermierii din Hambela tind să cultive arborii lor de cafea, ascunși printre flora și fauna diversă a regiunii, de la arbori de umbră nativi înalți până la alte culturi comerciale, cum ar fi banane.

Solul fertil de argilă roșie, precipitațiile abundente, temperaturile constante și altitudinea ridicată fac din această regiune mediul ideal pentru cultivarea cafelei de calitate. Până la 1600 de fermieri mici, cu o medie de doar 1,5 hectare, își contribuie cireșele la acest lot. Într-un interval de altitudine de 1950 - 2230 de metri deasupra nivelului mării, ei cultivă un amestec de varietăți Heirloom. În cele din urmă, se evidențiază sinergia dintre comunitatea și natura zonei. Dedicarea lor pentru calitate și durabilitate asigură că fiecare recoltă menține reputația regiunii de a produce cafea excepțională. După recoltarea cireșelor, fermierii le aduc la stația de spălare Asgori sau la zonele locale de colectare. Aici, cafelele sunt flotate, sortate, clasificate și procesate. Pe lângă procesele naturale și spălate, sunt oferite și tratamente anaerobe.

 

Informatii conformitate produs

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!